Find jobbet på Twitter

Twitter kan bruges til rigtig mange ting

Twitter kan bruges til rigtig mange ting og bliver også udnyttet kraftigt, inden for stort set alle genrer til at skabe synlighed og sprede budskabet til så mange som muligt.

I en tid hvor rigtig mange pludselig har lidt ekstra tid til at benytte Twitter (jobsøgende), og hvor den berømte og berygtede finanskrise stadig hænger over samfundet inden for nogle brancher, kan Twitter være stedet, hvor nye udfordringer kan findes.

Endnu et værktøj, der benytter Twitters fantastiske søgealgoritmer, har set dagens lys:

Twitter Job Search

Som så mange andre jobdatabaser kan du søge efter ledige jobs, områder og brancher, men hvor de mere gængse jobsites benytter specifikke keywords kigger Twitter Job Search mere på kontekst.

Det betyder, at stillinger, der bliver tilbudt via job search, ikke nødvendigvis kun er opslåede stillinger, men også stillinger som bliver omtalt, beskrevet eller efterspurgt. Twitter Job Search kigger efter sigende også på, hvem der har sendt det pågældende Tweet afsted, for derved at afgøre seriøsiteten af jobopslaget.

Det er et ambitiøst projekt, men mulighederne for at rekruttere via Twitter er helt sikkert til stede. Applikationen er udviklet af engelske WorkDigital, som i forvejen har specialiseret i at kategorisere online jobopslag.

Du har mulighed for at søge direkte på Twitter job search efter position, inden for en bestemt virksomhed eller vælge tillægs applikationen hvor du kan søge efter placeringen på det pågældende job.

Det er stadig begrænset hvor mange stillingsopslag, der gengives fra de danske jobdatabaser, men mon ikke de også snart begynder at benytte Twitter eller integrerer Twitter job search. Mulighederne er der uden tvivl.

Hvad bør du ellers gøre for at finde jobbet på Twitter?

Er du på udkig efter et job via Twitter bør du gøre følgende:

  • Gør din Twitter profil til dit eget personlige CV, brug din bio som førstehåndsindtryk, gør ekstra ud af dit profilbillede og sørg for at fortælle via Twitter, at du er jobsøgende.
  • Gør lidt ekstra ud af din profilbaggrund og brug den til at promovere dig selv yderligere.
  • Link til et online CV i din profil så interesserede kan få direkte adgang
  • Brug Twitter til at specialisere dig inden for dit felt og sørg for, at du over for dine followers fremstår som eksperten inden for det felt. Dermed vil det ikke kun være dit CV, der fortæller noget om dig, men også alle de Tweets du har modtaget eller skrevet.
  • Tilmeld dig TweetmyJob eller sats på at nogle giver dig en hjælpende hånd som eksempelvis JobAngels
  • Find Twitterprofiler inden for din niche og følg dem eksempelvis Web 2.0 jobs i UK, Freelance Jobs
    eller Jobs i Danmark

Der er masser af muligheder så benyt dem hvis du er jobsøgende.

Men samtidig så pas på hvad du skriver på Twitter for alt er som bekendt offentligt tilgængeligt, og det er langt fra alle Tweets, der ligefrem giver dig bedre jobmuligheder.