Hvem er på Twitter Alternative Twittere

Mængden af Twitters øges konstant

Mængden af Twitters øges konstant. Forleden rundede den amerikanske skuespiller Aston Kutcher hele 1 mio  followers (red. snyd eller ej) og andre kendisser som Oprah Winfrey, John Cleese, MC hammer, William Shatner osv. har taget de 140 tegn til sig og Twitter hyppigt. Og ligesom folk ynder at læse de kulørte blade, er der mange der følger kendisserne for at udleve deres indre paparazzi. Imidlertid tilrækker Twitter også en række andre mere alternative Twitters:

Menneskets bedste ven er selvfølgelig også kommet på Twitter @DingoWannabe og dingoen følger sine 750+ artsfæller, som på en eller anden vis holder deres Twitterkonto i gang.

Et andet udpræget husdyr Twitter også jævnligt denne specielle kat er dog ikke længere iblandt os men Twitter fra sin spøgelsesagtige tilværelse. @ghostofpeter Dyrene har faktisk formået at oprette sin helt egen organisation og samles i forenet flok på pettweets.org.

Planteriget eksisterer også på Twitter og det mest essentielle at fortælle omverdenen er selvfølgelig at bede om mere vand. @startrkplant

Drop træningscenteret, løbeturene og kom i form en twit ad gangen @twittercize

Hvis du ikke nåede søndagsgudstjenesten kan du altid følge med på @imaginechurch Eller spørge ham, der efter sigende har formet alting @GOD

Er du i tvivl om hvad der skal på middagsbordet i aften? Følg @cookbook så får du en opskrift om dagen på 140 tegn.

Netop ankommet til San Fransisco og bange for de jævnlige jordskælv? Du kan heldigvis altid følge med på hvor der sker rystelser i området på @sfearthquakes

Join the force @darthvader Emperiets hersker har også infundet sig på Twitter.

Denne Twitter er uden tvivl en af de mest geniale hvad gør man som mimer på Twitter? Mimer selvfølgelig @themime

Homer Simpson og alle hans familiemedlemmer udlever også livet i Springfield gennem Twitter @homersimpson

Al-Qaedas overhoved er også repræsenteret selvom de aktuelle Tweets nok ikke kommer fra hjertet af Afghanistan @osamabinladen

Der er sikkert mange andre og mange flere der kommer til så listen bliver løbende udvidet. Har du set nogle, der mangler?

Så kom politiet på Twitter

Mange virksomheder og offentlige institutioner er så småt begyndt at få øjnene op for Twitter, men er meget forsigtig med ikke at træde forkert. Nøjagtigt som det var tilfældet, da de første virksomheder begyndte at blogge.

Der skal som bekendt være nogle, der tager det første skridt og det har Denton Police Department i Denton, Texas så gjort. Politistationen har skabt en helt ny måde at kommunikere med omverdenen på, ved at benytte et socialt netværk som Twitter.

Alle anholdte får ud over at angre bag barrer, også deres mug shot præsenteret online på Twitter gennem Twitpic. Twitterprofilen er et studie ud i dårlig samvittighed. For ud over de anholdtes billeder er hver eneste forseelse angivet.

twitter.com/dentonpolice er ment som en joke men billederne og personerne er ægte nok. Twitterprofilen er et forsøg på at vise hvor meget offentlig information, der reelt set spredes online. Man kan selvfølgelig vurdere at personer, der begår en lovovertrædelse selv er skyld i at de bliver offentlige kendte, men er anholdelsen ikke straf nok?

Der er dog ingen tvivl om, at mange offentlige institutioner herhjemme kunne få meget ud af at benytte de sociale netværk til at kommunikere bedre med offentligheden. Det kræver sandsynligvis en række specifikationer af hvad der må gengives online men størstedelen af eksempelvis politiets information er jo allerede offentligt tilgengængeligt.

Hvordan Politiet ønsker at benytte Twitter må være op til den enkelte station hvis det drejer sig om opklaring af kriminalitet, vil de færreste nok se det som et dårligt tiltag. Men hvis Twitter blot bruges til at gengive folk, der har trådt ved siden af er det nok ikke den rigtige strategi.